Toiminta

Koulutus

Pirkanmaan kieltenopettajat ry informoi jäseniään kielten opetuksen ajankohtaimmasta tiedosta järjestämällä erilaisia koulutuksia. Ajankohtaisen tiedon lisäksi koulutukset tarjoavat kieltenopettajille mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa ideoitaan.

Syksyllä 2022 järjestettiin syyskoulutuspäivä "Aivot peliin". Luennoilla perehdyttiin pelimaailmojen hyödyntämiseen kieltenopetuksessa ja aivotutkimukseen kieltenopetuksen tukena. Työpajoissa yhdistettiin digiä ja leikkiä, saatiin elämyksiä pakohuonepelien ja VR-maailmojen parissa ja opittiin tuen tarpeiden hyödyntämisestä ja perusopetuksen päättöarvioinnin kriteereistä.

Vuoden 2019 syyskoulutuspäivässä jäsenistö pääsi tutustumaan mm. mindfulnessiin, kielten oppimiseen liittyviin oppimisvaikeuksiin, toiminnallisuuteen ja varhentamiseen robottipedagogiikalla höystettynä.

Pirkanmaan kieltenopettajat ry:n sähköpostilistan ja sosiaalisen median alustojen kautta saat myös välitettynä tietoa muiden tahojen järjestämistä kielten opetukseen liittyvistä koulutuksista.

Virkistystoiminta

Kieltenopettajien hyvinvointia ja jaksamista Pirkanmaan kieltenopettajat ry tukee järjestämällä innostavaa virkistystoimintaa. Jäsenenä sinun on esimerkiksi mahdollista päästä myös edullisemmin teatteriin Pirkanmaan kieltenopettajat ry:n tukemana. Esimerkiksi syksyllä 2021 PKO ry:n jäsenistö pääsi alennetulla hinnalla Tampereen Teatterin näytelmään Kotiopettajattaren romaani - Jane Eyre.

Kesäisin Pirkanmaan kieltenopettajat ry on perinteisesti järjestänyt jäsenistölleen kesäretken. Kesällä 2019 kesäretkeiltiin lähiseudulla Pirkanmaan kiinnostavissa kohteissa: ensin tutustuimme Purnun taidekeskukseen, sitten ruokailimme Rönnin lavalla ja lopuksi nautimme Kallenaution kestikievarin tunnelmasta. Myös loppukesästä on perinteisesti järjestetty koulun alkuun virittelevä yhteistapaaminen rennoissa merkeissä.

Lukuvuonna 2018-2019 järjestettiin myös kielikahviloita, joissa kieltenopettajat saivat kahvittelun ohella parin tunnin kielisuihkun natiiviopettajan johdolla. Kielikahviloita järjestettiin espanjan, kiinan, latinan, thain sekä venäjän kielestä.

Edunvalvonta

Pirkanmaan kieltenopettajat ry on Suomen kieltenopettajat (SUKOL) ry:n piirijärjestö. SUKOL ry:n kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi Pirkanmaan kieltenopettajat ry ottaa kantaa Pirkanmaan ajankohtaisiin asioihin ja vaikuttaa päättäjiin vieraiden kielten aseman puolesta.

Stipendit

Pirkanmaan kieltenopettajat ry jakaa vuosittain stipendejä jäsenilleen, jotka ovat olleet koulutuksessa ulkomailla tai Suomessa. Stipendejä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella loppuvuodesta.

Oppilaskilpailut ja kielistipendit

Pirkanmaan kieltenopettajat ry järjestää myös kielten oppijoille motivoivia tilaisuuksia käyttää vierasta kieltä muun muassa oppilaskilpailujen muodossa:
  • Vuosi 2017: Suomi 100 -teemainen lautapeli yhdellä tai useammalla kielellä
  • Vuosi 2019: Kulttuurien kohtaaminen
  • Vuosi 2021: Hyvinvointi: vlogi
  • Vuosi 2022: Kotiseudun helmiä: posteri tai video
  • Vuosi 2023: Ainutlaatuinen minä: mainos (posteri- tai videomuodossa)

Vuodesta 2018 lähtien Pirkanmaan kieltenopettajat ry on palkinnut keväisin myös myönteisesti kieliin suhtautuvan ylioppilaan ja ammattiin valmistuvan Kieliteko-stipendillä.
(c) 2023, All Rights Reserved
Twitter: @_pkory_
Facebook: Pirkanmaan kieltenopettajat 
Instagram: @pko_ry