Toiminta

Koulutus

Pirkanmaan kieltenopettajat ry informoi jäseniään kielten opetuksen ajankohtaimmasta tiedosta järjestämällä erilaisia koulutuksia. Vuoden 2019 syyskoulutuspäivässä jäsenistö pääsi tutustumaan mm. mindfulnessiin, kielten oppimiseen liittyviin oppimisvaikeuksiin, toiminnallisuuteen ja varhentamiseen robottpedagogiikalla höystettynä. Ajankohtaisen tiedon lisäksi koulutukset tarjoavat kieltenopettajille mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa ideoitaan.

Pirkanmaan kieltenopettajat ry:n sähköpostilistan kautta saat myös välitettynä tietoa muiden tahojen järjestämistä kielten opetukseen liittyvistä koulutuksista.

Virkistystoiminta

Kieltenopettajien hyvinvointia ja jaksamista Pirkanmaan kieltenopettajat ry tukee järjestämällä innostavaa virkistystoimintaa. Lukuvuonna 2018-2019 järjestettiin kielikahviloita, joissa kieltenopettajat saivat kahvittelun ohella parin tunnin kielisuihkun natiiviopettajan johdolla. Kielikahviloita järjestettiin espanjan, kiinan, latinan, thain sekä venäjän kielestä.

Jäsenenä sinun on mahdollista päästä myös edullisemmin teatteriin Pirkanmaan kieltenopettajat ry:n tukemana. Lukuvuonna 2018-2019 jäsenistö sai alennetulla hinnalla liput TTT:n Myrsky-näytelmään ja Tampereen Komediateatterin Ghost Stories -esitykseen.

Kesäisin Pirkanmaan kieltenopettajat ry on perinteisesti järjestänyt jäsenistölleen kesäretken. Kesällä 2019 kesäretkeiltiin lähiseudulla Pirkanmaan kiinnostavissa kohteissa: ensin tutustuimme Purnun taidekeskukseen, sitten ruokailimme Rönnin lavalla ja lopuksi nautimme Kallenaution kestikievarin tunnelmasta. Myös loppukesästä on perinteisesti järjestetty koulun alkuun virittelevä yhteistapaaminen rennoissa merkeissä.

Edunvalvonta

Pirkanmaan kieltenopettajat ry on Suomen kieltenopettajat (SUKOL) ry:n piirijärjestö. SUKOL ry:n kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi Pirkanmaan kieltenopettajat ry ottaa kantaa Pirkanmaan ajankohtaisiin asioihin ja vaikuttaa päättäjiin vieraiden kielten aseman puolesta.

Stipendit

Pirkanmaan kieltenopettajat ry jakaa vuosittain stipendejä jäsenilleen, jotka ovat olleet koulutuksessa ulkomailla tai Suomessa. Stipendejä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella loppuvuodesta.

Oppilaskilpailut ja kielistipendit

Pirkanmaan kieltenopettajat ry järjestää myös kielten oppijoille motivoivia tilaisuuksia käyttää vierasta kieltä muun muassa oppilaskilpailujen muodossa. Vuonna 2017 oppilaita kannustettiin tekemään Suomi 100 -teemainen lautapeli yhdellä tai useammalla kielellä, kun taas vuoden 2019 kilpailun aiheena oli kulttuurien kohtaaminen. Vuoden 2021 oppilaskilpailussa paneuduttiin hyvinvointiin.

Vuodesta 2018 lähtien Pirkanmaan kieltenopettajat ry on palkinnut keväisin myös myönteisesti kieliin suhtautuvan ylioppilaan ja ammattiin valmistuvan Kieliteko-stipendillä.
(c) 2021, All Rights Reserved
Twitter: @_pkory_
Facebook: Pirkanmaan kieltenopettajat 
Instagram: @pko_ry