Ajankohtaista

Tiistai, Lokakuu 26, 2021, 11:54

Muista hakea Pirkanmaan kieltenopettajat ry:n jäsenstipendiä 
 
Pirkanmaan kieltenopettajat ry jakaa vuosittain stipendejä jäsenilleen, jotka ovat olleet koulutuksessa ulkomailla tai Suomessa. Stipendi on tarkoitettu opettajien täydennyskoulutukseen. 
 
Lähetä PKO:n hallitukselle vapaamuotoinen hakemus, jossa selostat koulutuksen sisältöä, kestoa, kuluja, rahoituskeinoja ym. sekä kopio osallistumistodistuksestasi. Etusijalla ovat hakijat, jotka eivät muutamaan vuoteen ole saaneet jäsenstipendiä ja he, jotka eivät ole saaneet muuta tukea kouluttautumiselleen. 
 
Lähetä hakemuksesi liitteineen pankkitilinumerolla varustettuna viimeistään 30.11.2021 osoitteeseen milla.ojala@kangasala.fi. Laita viestin otsikoksi Stipendihakemus 


Perjantai, Lokakuu 15, 2021, 10:24

 

Tervetuloa PKO:n syyskokoukseen tiistaina 9.11.2021 klo 17.00!
Paikka: Laikun kulttuuritalon Syrjä-kabinetti

Esityslistalla sääntömääräiset asiat. Tarjolla myös suolaista välipalaa.

Kokouksen päätyttyä PKO tarjoaa jäsenilleen Tampereen Teatterin näytelmän Kotiopettajattaren romaani - Jane Eyre hintaan 38e (avec 44e). Ilmoittaudu mukaan maksamalla lipun hinta PKO:n tilille viimeistään pe 29.10.

Tilinumero: FI22 1146 3001 0346 09
Viite: 1203

 

Teatteriesityksen lippuja jaetaan kokouksen jälkeen Laikussa ja klo 18.45 asti Tampereen Teatterin aulassa.


Kokoukseen olet tervetullut ja se ei maksa mitään vaikket olisi tulossa teatteriin.


Terveisin Pirkanmaan kieltenopettajien hallitus


Maanantai, Elokuu 30, 2021, 12:26

Aika: Torstaina 9.9. klo 16.30-18.30

Paikka: Kaupin metsä

Aloitus klo 16.30 UKK-instituutin parkkipaikalta (Kaupinpuistonkatu 1)

Metsässä tutustumme Virpi Moisanderin (Hyvinvointi Vipsu) johdolla luovaan liikkeeseen sekä teemme rentouttavia hengitys- ja läsnäoloharjoituksia. Luovassa liikkeessä on kyse jokaisen oman, hyvältä tuntuvan ja kehoa palvelevan liikkeen löytämisestä. Tule tekemään harjoituksia, jotka inspiroivat, elvyttävät ja rentouttavat.

Tule mukaan ilmoittautumalla 5.9. mennessä os. https://forms.gle/mwpyn7iERjDn6XBa8

Maksu 7 euroa (sisältää ohjelman sekä iltapalan).

Lähetämme maksutiedot ilmoittautumisajan loputtua, jos vähimmäisosallistujamäärä täyttyy.


Sunnuntai, Elokuu 8, 2021, 11:34

Toivotamme voimia ja jaksamista kaikille kieltenopettajille uuden lukuvuoden aloitukseen epävarmassa tilanteessa! Vallitsevien olosuhteiden takia perinteiset kesän päättävät terassitreffit siirretään turvallisempaan ajankohtaan. Seuraa tiedotustamme syksyn tapahtumistamme somessa, kotisivuillamme tai sähköpostista!


PS. Oletko saanut uudeksi kollegaksi tuoreen kieltenopettajan? Vihjaa hänellekin toiminnastamme ja etenkin vertaistukea varten perustetusta Facebook-ryhmästämme, "Pirkanmaan tuoreet kieltenopettajat".


Keskiviikko, Kesäkuu 2, 2021, 12:46

EDIT. Syyskoulutuspäivä 25.9. on valitettavasti peruttu vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Syyskoulutuspäivä pidetään tällä kertaa Hatanpään koulun Koivistontien koulutalossa lauantaina 25.9. Ohjelmassa on mm. Eino Partasen luento aivotutkimuksesta kieltenopetuksen tukena, asiaa pelillistämisestä, pakohuonepedagogiikasta, VR-lasien käytöstä opetuksessa digiä ja leikkiä unohtamatta. Luvassa on siis oppimisen iloa tukeva idearikas päivä, kannattaa laittaa päivämäärä jo kalenterin!

Kevään lopulla toivomme että rajoitukset ja koronatilanne sallivat jo PKO:n perinteisten terassitreffien pitämisen turvallisin mielin ennen koulun aloitusta. Tieto tästä ajankohdasta löytyy PKO:n somesta (FB ja IG) sekä sähköpostista.


Keskiviikko, Kesäkuu 2, 2021, 12:45

Kevään kokouksessa asialistallemme nousi teidän jäsenien keskuudesta kevätkokouksen jälkeen Tampereella ysiluokkalaisille järjestetyt Karvin englannin kokeet. Järjestimme jäsenillemme asiasta kyselyn, joka paljasti vaihetelevan ja opettajien eriarvoisen tilanteen mitä tulee kokeen järjestämiseen ja korjaamiseen. Toiset olivat tehneet koulusihteerille kuuluneita töitä, toisille ei oltu korvattu järjestelytunteja mitenkään ja kokeiden korvaamisesta oli saanut koulusta riippuen hyvinkin erilaisia korvauksia. Kokeesta ei ollut myöskään tullut tietoa kaikille kouluille syksyn alussa.

Teimme kyselyn pohjalta kirjelmän, jonka osoitimme Tampereen sivistypalveluiden johtaja Lauri Savisaarelle, perusopetusjohtaja Kristiina Järvelälle sekä kasvatus- ja opetuspäällikkö Tuija Viitasaarelle. Kristiina Järvelä vastasi viestiimme ja pahoitteli että koulukohtaisesti järjestelyistä oli ollut epäselvyyttä. Hänen mukaansa tieto kokeista ja oli annettu rehtoreille lukuvuoden aloituspalaverissa. Tässä palaverissa ja lukuvuoden aikana olleissa rehtorikokouksissa on ohjeistettu että tutkimukseen osallisten opettajien ys-ajan suunnittelussa tulee huomioida korjaamisen lisätyö sekä tarvittaessa mahdollistaa sijaisen käyttö silloin, jos opettajalla on hyvin iso oppilasmäärä kyseisen aineen oppilaita.

Järvelän mukaan rehtorin tehtävänä on siis arvioida ys-ajan suunnitelmaa opettajan kanssa läpi käydessään, paljonko korjaustyöhön varataan. Lisäksi valmistelutyössä on syytä huomioida, että kokeen tekemisen varattujen tuntien osalta opettajalla ei ole muuta suunnittelua eli tältä osin valmistelukorvaus on huomioitu.

Kun kysyimme kokeiden tavoitetta, Järvelä totesi että Tampereen kaupungin strategiassa on asetettu tavoitteeksi, että oppimistulokset ovat Tampereella kuuden suurimman kaupungin kärjessä. Tällaista oppimistulosten vertailevaa tietoa saadaan hänen mukaansa vain kansallisia ja kattavia tutkimuksia tekemällä. 

Lopuksi hän lupasi terävöitää yhteisten ohjeiden saavuttamista ja vakuutti että reunaehdot ovat kaikille yhteiset.

Myös SUKOL on ollut kiinnostunut kyselyn tuloksista ja sielläkin aihe on kovasti puhututtanut. 


Keskiviikko, Kesäkuu 2, 2021, 12:44

PKO jakoi tänäkin keväänä 100 euron Kieliteko-stipendin yhdelle ammattiin valmistuvalle sekä ylioppilaalle.

Ammatillisesta koulutuksesta stipendin sai Essi Vuori Valkeakosken ammattiopistosta. Lukion hakemuksista löytyi kaksi niin tasavahvasti yhtä monipuolista kieltentaitajaa että jaoimme stipendin heidän kesken. 50 euron stipendin lukion puolelta saavat siis Ingrid Ngahala Pouani Hatanpään lukiosta sekä Eleonora Savolainen Tampereen aikuislukiosta.

Onnea stipendinsaajille ja kielirikasta tulevaisuutta!


Tiistai, Toukokuu 18, 2021, 04:59

Pirkanmaan kieltenopettajat haluaa palkita 100 euron stipendillä:

yhden ammattikoulusta valmistuvan, joka omaa

 • rohkeutta käyttää yhtä tai mahdollisesti useampaa vierasta kieltä työssä tai arjessa muuten
 • myönteisen suhtautumisen vieraiden kielten opiskeluun, tai joka on
 • innostanut opiskelijatovereitaan kansainvälisyyteen ja vieraiden kielten käyttöön

 

yhden kevään ylioppilaan, joka on esimerkiksi:

 • kirjoittanut useita kieliä
 • osoittanut sisukkuutta ja sinnikkyyttä useamman kielen opiskelussa.

 

Lähetä oma ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen milla.ojala@kangasala.fi 24.5. mennessä.

Viestistäsi tulisi käydä ilmi opiskelijan nimi, koulu, hänen opiskelemansa kielet ja niiden arvosanat (ylioppilaalla myös YO-arvosanat) sekä luonnollisesti omat perustelusi miksi opiskelija ansaitsee stipendin. Kirjoita viestin otsikoksi Kieliteko 2021


Perjantai, Huhtikuu 16, 2021, 11:51

Tampereen yliopiston aineenopettajaksi opiskelevien opetusharjoittelijoiden harjoittelujakso Tutkiva harjoittelu huipentuu opintojakson opetuskokeilujen esittelyyn keskiviikkona 28.4.2021 etätoteutuksena Teams-kokouksina.

Tampereen yliopiston normaalikoulun Pedagogiset messut on avoin tapahtuma koulun henkilökunnalle, luokanopettajaharjoittelijoille, Pirkanmaan seudun opetushenkilöstölle sekä Tampereen yliopiston aineenopettajakoulutuksesta vastaavalle henkilöstölle.

Lisätietoa ja messujen ohjelma löytyvät täältä. Ilmoittaudu mukaan täällä.


Torstai, Maaliskuu 25, 2021, 16:54

Hyvinvointi-teemaisen oppilaskilpailun voittajat julkaistiin kevätkokouksen yhteydessä 25.3.2021. Onnea voittajille!

Alakoulu: Ilona

Yläkoulu: Roosa

Lukio: Milla


Keskiviikko, Maaliskuu 17, 2021, 16:30

Tiistai, Tammikuu 19, 2021, 15:59


Perjantai, Lokakuu 2, 2020, 04:47

Tapahtuma on peruttu sairauden vuoksi!

Tervetuloa PKO:n ruskaretkelle omaan hyvinvointiin!

Aika: Torstaina 8.10. klo 16.30-18.30

Paikka: Aloitus klo 16.30 Niihaman majan parkkipaikalta (Pikku-Niihamantie 80). Liikumme majan lähistön metsässä ja ilta päättyy klo 18.30 nuotioiltapalaan.

Metsässä tutustumme Virpi Moisanderin johdolla luovaan liikkeeseen. Luovassa liikkeessä on kyse jokaisen oman, hyvältä tuntuvan ja kehoa palvelevan liikkeen löytämisestä. Tule tekemään harjoituksia, jotka inspiroivat, elvyttävät ja rentouttavat.

Tule mukaan ilmoittautumalla 5.10. mennessä täällä.

Maksu 7 euroa (jäsenille) maksetaan 5.10. mennessä tilille

FI22 1146 3001 0346 09, viite 1300

 Maksu sisältää ohjelman sekä iltapalan.


Tiistai, Elokuu 25, 2020, 17:01

Facebookiin on perustettu ryhmä Pirkanmaan tuoreet kieltenopettajat, jonka on tarkoitus toimia vertaistukiryhmänä kaikille Pirkanmaalla työskenteleville uraansa aloitteleville kieltenopettajille. Tervetuloa mukaan!


Tiistai, Elokuu 25, 2020, 16:58

Tänä syksynä PKO tarjoaa jäsenilleen perinteisen Samken syyskoulutuspäivän sijaan pienempiä koulutus- ja virkistystapahtumia.

Yhteisenä teemana näille tapahtumille on sekä opettajan että oppilaan hyvinvointi ja ne antavat vinkkejä toivottavasti sekä arkeen kuin myös vapaapäiviinkin.

Ensimmäisenä on ympäristökasvattaja Anne Rantakarin koulutus kieltenopetustuokioiden järjestämisestä ulkona. Tervetuloa siis kaikki PKO:n jäsenet Sorsapuistoon ti 8.9. klo 17-18.30 saamaan ideoita kuinka näin poikkeusaikana voi järjestää kielten opetusta esim. pihalla. Koulutus pidetään ulkona joten turvavälejä on helppo noudattaa. Halukkaat voivat ottaa myös kasvomaskin mukaaan. Pukeudutaan sään mukaan! Tavataan Sorsapuiston "laiturilla" lähellä jäätelökioskia klo 17.00. Tämä tilaisuus on jäsenille maksuton!

Ennen syysloman aloitusta (to 8.10.) on oiva paikka levähtää hetkeksi ja lähteä PKO:n ruskaretkelle Niihaman majan maastoon. Hyvinvointistuodio Vipsun Virpi Moisander opastaa luovaan liikkeeseen voimavarana sekä metsän terveysvaikutuksiin. Retken päälle syödään terveelliset eväät nuotion äärellä. Lisätietoja lähempänä.

Marraskuussa pääsemme Jaakko Laaksosen kanssa makumatkalle maailmalle. 5.11. PKO järjestää kokkausillan, jossa ruuanlaittamisen ja siitä nauttimisen lisäksi on tarjolla ruokakulttuuritietoutta. Tästäkin tarkemmat tiedot lähempänä tapahtumaa.

Kalenteriin kannattaa myös laittaa jo PKO:n yhdistetty kevät- ja syykokous Sampolan auditoriossa 11.11., jossa yhdistykselle valitaan uusi hallitus.

Työniloa ja pysytään terveinä!


Keskiviikko, Elokuu 5, 2020, 06:20

PKO:n perinteiset terassitreffit ovat torstaina 6.8. klo 16.00 alkaen Ravintola Muusan Puutarhaterassilla. Terassi sijaitsee toisen kerroksen sisäpihalla. 

Tervetuloa nauttimaan kesäillasta uuden lukuvuoden kynnyksellä ja juttelemaan kieltenopettajakollegojen kanssa!


Perjantai, Toukokuu 29, 2020, 06:05

PKO, kuten monet muutkin yhdistykset ja järjestöt, on viettänyt hiljaiseloa poikkeuksellisen kevään ajan. Olemme hallituksen kanssa kuitenkin jatkaneet kevään ajan kokoustamista ja suunnitelleet tulevaa ohjelmaa.  


- Yhdistyksen kannalta tärkeän tapahtuman eli kevätkokouksen asiat käsitellään syyskokouksen yhteydessä marraskuussa.
- Kesäreissua ei tänä vuonna järjestetä mutta tilanteen salliessa tapaamme terassitreffeillä torstaina 6.8. Lisätietoa saat lähempänä sähköpostitse sekä Instagramin ett Facebookin välityksellä.
- Emme voi järjestää syyskoulutuspäivää perinteiseen tyyliin luentoineen ja työpajoineen tänä vuonna mutta järjestämme pienempiä tilaisuuksia pitkin syksyä: 

 • Syyskuussa ohjelmassa on ympäristökasvattaja Anne Rantakarin opetustuokio ulkoilmassa.  Aiheena on kuinka opettaa kieltä ulkona, paikkana Sorsapuisto.
 • Lokakuussa keskitymme omaan hyvinvointiin ja haemme metsästä vaikutuksia mielen hyvinvointiin Virpi Moisanderin johdolla.
 • Ennen joulua ohjelmassa on vielä Makuja maailmalta-kokkausilta Jaakko Laaksosen johdolla Hatanpään koululla
 • Muista myös SUKOLin koulutus Oppimisen aivotietoa kieltenopettajille Tampereella la 28.11.2020, kouluttajana neuropsykologi ja psykologian tohtori Heli Isomäki.

Pirkanmaan kieltenopettajat haluaa onnitella lämpimästi kaikkia valmistuvia ja erityisesti muistaa kaikkia niitä, jotka ovat opiskelleet kieliä sisukkaasti, monipuolisesti ja reippaalla asenteella. Tänä vuonna jaamme toisen Kieliteko-stipendin Valkeakosken ammattiopistosta kokiksi valmistuvalle Veera Kappiselle. Lukion puolelta stipendi jaetaan kahden ylioppilaan kesken. He ovat Nea Koskela F.E. Sillanpään lukiosta Hämeenkyröstä sekä Emmi Jukola Tampereen yliopiston normaalikoulusta. Onnittelut stipendinsaajille!


Torstai, Helmikuu 6, 2020, 05:37

Kevätkokous SIIRRETÄÄN ja teatteriesitys PERUTTU koronan vuoksi

Tervetuloa teatteriin ja kevätkokoukseen ke 25.3.2020!


Kevätkokous on kulttuurikahvila Laikussa klo 17 alkaen ja sen jälkeen TT-Frenckelissä teatteriesitys Elling klo 19. Lippu jäsenillemme alennettuun hintaan 30€

Ilmoittaudu teatteriin tällä lomakkeella ti 18.2. mennessä ja maksut viimeistään to 20.2. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla maksutiedot. Liput jaetaan kevätkokouksen yhteydessä.

 

Elling - Draamakomedia arjessa selviytymisen ankaruudesta

Elling on hieman erikoinen aikamiespoika, joka äitinsä kuoleman jälkeen joutuu hoitoon psykiatriseen sairaalaan. Laitoksessa Elling saa huonetoverikseen itsetuhoisen naisenkipeän Kjell Bjarnen. Miesten välille viriää omalaatuinen ystävyys.

Ystävyys joutuu todelliseen tulikokeeseen, kun toverukset muuttavat kaupungin tukiasuntoon ja ryhtyvät totuttelemaan ympäröivään maailmaan. Nuoren sosiaalityöntekijän tukemina he opettelevat käymään kaupassa ja puhumaan puhelimella. He hankkivat kaksi kissanpoikaa ja syövät läskisoosia lähikuppilassa — ja löytävät rappukäytävästä umpihumalaisen ja umpiraskaana olevan yläkerran naapurin, joka on kipeästi avun tarpeessa.

Kirjailija Ingvar Ambjørnsenin hahmoissa pieni kasvaa suuruuteensa ja ahdistuksesta, peloista ja neurooseista virittyy hellänkirpeää komiikkaa, joka vapauttaa nauramaan elämän alituiselle ankaruudelle.

 Lähde: Tampereen Teatteri


Torstai, Tammikuu 16, 2020, 18:52

Pirkanmaan kieltenopettajien syyskokous pidetään 21.11.2019 klo 18 alkaen pääkirjasto Metson Kanerva-salissa. Tervetuloa!


Torstai, Toukokuu 23, 2019, 06:41

Syyskoulutuspäivän ohjelma ja työpajat on nyt julkaistu! Ilmoittaudu päivään osoitteessa https://urly.fi/1hmg 5.9.2019 mennessä.

 

8.30 - 9.00 Ilmoittautuminen, aamukahvi (Sanoma Pro) ja oppimateriaalinäyttely
9.00 - 9.15 Aloitussanat ja ohjeita päivään, Milla Ojala
9.15 - 9.30 Louisa Daffue-Karsten: The Texts in English Textbooks
9.30 - 10.15 Susanna Ahvalo, luokanopettaja ja lasten ja nuorten mindfulness-ohjaaja: Kuinka yksinkertaisten mindfulness-harjoitteiden avulla on mahdollista oppia tunnistamaan oman kehon ja mielen viestejä ja kuinka tämä voi auttaa stressinhallinnassa? Kuinka tapamme ja ajattelumme muokkaavat aivoja? Kuinka asennetta elämään on mahdollista suunnata tietoisesti kohti positiivisempaa lähestymistapaa?
10.15 - 11.00 Neuropsykologi Heli Isomäki: Kieltenoppiminen hankalaa, oppimisvaikeudetko kaiken taustalla?
11.00 - 12.00 Lounas ja näyttely
12.00 - 13.30 Ensimmäiset työpajat
13.30 - 14.00 Iltapäiväkahvi (Svenska Nu) ja näyttely
14.00 - 15.30 Toiset työpajat

 

ENSIMMÄISET TYÖPAJAT (12.00-13.30)


1. EN: The school of air (Louisa Daffue-Karsten)
A basic, general introduction to the Australian system of long-distance learning. For teachers who are interested in
learning more about the background of this schooling system used in the remote regions of the vast Australian
Outback.
2. SA: 30 Jahre Mauerfall (Nina Dannert, Pirjo Rantanen)
Kulttuuripaketti ja saksalainen kulttuurikeskus
3. Vieraiden kielten oppimiseen liittyvät oppimisvaikeudet (Heli Isomäki)
Aamupäivän luennon aiheen käsittely jatkuu
4. Varhentamista toiminnallisesti robottipedagogiikalla höystettynä (Heidi Hertell ja Elias-robotti)
5. Mindfulness-harjoitteita ja teoriaa liittyen mindfulnessin vaikutuksiin (Susanna Ahvalo)


TOISET TYÖPAJAT (14.00-15.30)


6. IS/EN: Islannin tarusto (Kristinn Sigurđur Sigurđsson)
7. VE: Ajankohtaista venäjän opettajille (Alesia Volkova)
8. eTwinning (Antti Piiroinen)
eTwinning on Euroopan komission hanke, jolla halutaan lisätä koulujen välistä yhteistyötä. Koulutuksessa tutustutaan
eTwinningiin ja esitellään projektiesimerkkejä. Lisäksi osallistujat pääsevät osallistumaan käynnissä olevaan
eTwinning-projektiin oppilastunnuksilla sekö Padlet-nettityökaluun. Koulutus soveltuu niin vasta-alkajille kuin myös
eTwinning—projekteja käyttäville opettajille.
9. Askartelua ja toiminnallista kieltenopetusta (Milla Ojala)
10. Käytännönläheisiä vinkkejä ja harjoituksia ääniterveyden ylläpitoon (Annamaija Näreaho ja Niina Rinne)
11. Ajankohtaista ammatillisessa kieltenopetuksessa (Pamela Piilonen ja Anna-Leena Haapala)


Perjantai, Maaliskuu 8, 2019, 07:54

Islanti, Thule, turskan saari, tulen ja jään maa, unohdettu saari tai selfien unelmapaikka?
Islannin asukaat kutsuvat sitä Fróksi ja ovat hyvin kekseliäitä, säveltävät uudet sanat uusille ilmiöille. Minkälainen kansa siellä asuu? Millainen vaikutus historialla on ollut Islannin itsetuntoon? Miten islannin kieli eroa ruotsista tai muista skandinaavisista kielistä? Miten kulkee islantilainen arkipäivä ja mihin kannattaa mennä matkailijana Islannissa?

Tervetuloa Islanti-päivään raottamaan verhoa Islannin mystiikkaan ja saloihin! PKO kutsuu kaikki SUKOLin jäsenet kautta maan kuuntelemaan, kun FM Áslaug Hersteinsdóttir-Hölttä luennoi islannin kielestä, kulttuurista, historiasta ja matkailuvinkeistä.


• Aika: 6.4.2019 klo 10 – 15
• Paikka: Tampereen yhteiskoulun lukio, Tyllin rakennus (Hallituskatu 32)
• Hinta: 20 e SUKOLin jäsenille, 30 e ei-jäsenille (hinta sisältää lounaan ja kahvin+makean)
• Ilmoittaudu 29.3. mennessä: urly.fi/1a8u

Ystävällisin terveisin
Pirkanmaan kieltenopettajat ry


Perjantai, Maaliskuu 8, 2019, 07:39

Kielikahvilassa tarjolla kielen alkeita natiiviopettajan johdolla, kurkistuksia maiden kulttuuriin, kahvia, teetä ja purtavaa PKO:n tarjoamana. Innostu uuden kielen opiskelusta leppoisasti kahvikupposen äärellä. Keskiviikkona 20.3. pidetään venäjän kielikahvila klo 18 Runossa. Ilmoittaudu osoitteessa urly.fi/1aDF

Toukokuussa 9.5. luvassa latinan kieli, pysy kuulolla!


Maanantai, Joulukuu 17, 2018, 11:28

Shakespearen Myrsky to 7.3. 2019 klo 19 Tampereen Työväen teatterissa

Olemme varanneet 30 lippua, kiirehdi varaamaan omasi hintaan 30 € (avecit 45 €).

Ennen teatteria on PKOn kevätkokous kabinetissa klo 17.30 kuoharin kera, mutta siitä tulee kutsu myöhemmin erikseen.

Ilmoittautumiset teatteriin 4.2. mennessä sari.kolari@tampere.fi . Paluupostissa saat maksuohjeet.


Torstai, Marraskuu 22, 2018, 09:36Lukion opettajille tarjolla koulutusta tammikuussa Tampereella klassillisessa lukiossa. 

Aika: la 12.1.2019
Paikka: Tampereen klassillinen lukio, Tuomiokirkonkatu 5 

Ohjelma 

09.15 – 10.00      Ilmoittautuminen ja runsas aamiainen 

10.00 – 11.00      LOPS 2021. Terhi Seinä, Opetushallitus 

11.00 – 12.15      Palautetta syksyn ruotsin yo-kokeesta. Raili Hildén, YTL 

12.30 – 13.30      Lounas ja kahvi, Ravintola Bord, Scandic Koskipuisto 

13.45 – 14.05      Ajankohtaista Svenska nu:sta. Liisa Suomela, projektisuunnittelija

14.05 – 15.50      Infoa ja keskustelua tulevasta yo-kokeesta 

15.50 – 16.00      Kurssin päätös ja arpajaiset

Kurssihinta 70 euroa sisältää runsaan aamiaisen ja lounaan.

Ilmoittaudu täällä!


Maanantai, Marraskuu 12, 2018, 14:23

Marraskuun pimeyteen erilaista terapiaa on tarjolla kauhun muodossa to 29.11. klo 17.30 alkaen Tampereen Komediateatterilla. Ensin alkuun on luvassa yhdistyksen syyskokous kuohuvalla juomalla ja sen jälkeen kauhunäytelmä Ghost stories (20e jäsenille). Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viestin sähköpostiosoitteeseen sari.kolari@tampere.fi.


Tiistai, Elokuu 21, 2018, 09:41

 

PKO:n syyskoulutuspäivä lauantaina 8.9.2018 

 • Ilmoittautuminen, aamukahvi ja oppimateriaalinäyttely 8.30 - 9.00 
 • Aloitussanat ja ohjeita päivään, Milla Ojala/ PKO ry pj 9.00-9.15
 • Monikielistä elämää: Lehtori Sirkku Latomaa, suomen kieli, viestintätieteiden tiedekunta ja Yliopisto-opettaja Zea Kingelin-Orrenmaa, ruotsin kieli, viestintätieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto 9.15-10.45
 • Tietoiskut 10.45-11
 • Lounas ja näyttely 11.00-12
 • Ensimmäiset työpajat 12.00-13.30
 • Iltapäiväkahvi ja näyttely 13.30-14.00
 • Toiset työpajat 14-15.30

TYÖPAJAT

Valitse yksi työpaja sekä ensimmäisestä että toisesta työpajaryhmästä sekä varavalinta molemmille. Otathan oman laitteen mukaan tietotekniikkapajoihin.

 

I Työpajat klo 12-13.30

 

1. VÄISKI-hanke (suullisen kielitaidon opetuksen kehittämishanke) ja IPA-aakkoston käyttäminen ääntämisen opetuksessa / Päivi Virkkunen, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto

2. Opettajan oman ilmaisun vahvistaminen

- Työpajassa löydetään keinoja vahvistaa omaa esiintymistä, ilmaisuvalmiutta ja -varmuutta opettajan näkökulmasta, oppilaan ja hänen ilmaisunsa tukemista unohtamatta. Työpajassa tutkitaan myös esitysjännitystä biologisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta. /Jyri Siimes, ilmaisutaidon opettaja

3. Digitaalisuus ja toiminnallisuus vieraan kielen opetuksessa/ Heini Syyrilä, Vuoden kieltenopettaja 2017

4. Käytännönläheisiä vinkkejä ja harjoituksia ääniterveyden ylläpitoon/ Annamaija Näreaho ja Niina Rinne, puheterapiaopiskelijat

5. Abitti täsmätyöpaja Tule päivittämään tietojasi Abitista. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä kouluttajalle etukäteen. Harjoituksena teemme tehtävän, jossa on monivalinnan vastausvaihtoehdot kuvina/ Jaakko Laaksonen, F. E. Sillanpään lukio ja Hämeenkyrön kansalaisopisto

6. What does it mean to be multilingual?/ Khaya Ronkainen

7. Tolles Unterrichtsmaterial überall – aber wo? und „Fortbildungsangebote /Ulrike Eichstädt Goethe Institut Helsingin kielten osaston johtaja

8. Sanoma Pron Varhennettujen kielten materiaalit – Opi leikkien ja laulaen! Kirsi Vuorinen, Sanomapro

9. Solahda sähköiseen maailmaan sujuvasti Tabletkoulun lukion englannin kurssien avulla! /Tabletkoulun oppikirjailijat Anna Puhakka ja Marjo Inkala

 

työpajat II klo 14-15.30

 

1. VÄISKI-hanke (suullisen kielitaidon opetuksen kehittämishanke) ja IPA-aakkoston käyttäminen ääntämisen opetuksessa / Päivi Virkkunen, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto

2. Tartu itseäsi niskasta! Toiminnallisia harjoituksia niska-hartia-seudulle. Rento pukeutuminen. /Terhi Virtanen, fysioterapeutti, kieltenopettaja

3. Digitaalisuus ja toiminnallisuus vieraan kielen opetuksessa/ Heini Syyrilä, Vuoden kieltenopettaja 2017

4. Kieltenopetus muutoksen kourissa - Tule keskustelemaan ammatillisen kieltenopetuksen tilasta sekä jakamaan kokemuksia, neuvoja sekä vinkkejä/ Anna-Leena Haapala ja Pamela Piilonen, Valkeakosken ammattiopisto

5. Abitti täsmätyöpaja Tule päivittämään tietojasi Abitista. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä kouluttajalle etukäteen. Harjoituksena teemme tehtävän, jossa on monivalinnan vastausvaihtoehdot kuvina/ Jaakko Laaksonen, F. E. Sillanpään lukio ja Hämeenkyrön kansalaisopisto

6. Flamencopaja; tanssia ja kulttuuria. Tutustutaan flamencon rytmiikkaan, tanssin perusteisiin sekä flamencokulttuuriin Espanjassa. Paja on kaksikielinen (SU, ES), pajaan osallistumiseen ei kuitenkaan vaadita espanjan kielen taitoa/ Anna Palmio, espanjan opettaja, oppikirjailija, flamencotanssija ja tanssipedagogi

7. Oj så skoj! Suullisia harjoituksia ruotsin kielellä / Zea Kingelin-Orrenmaa

8. Sanomapron varhennetun kielten materiaalit -opi leikkien ja laulaen! Kirsi Vuorinen

9. E-oppi

Koulutuspäivän hinta on 60 euroa (jäsenet), 120 euroa (ei-jäsenet). Jos olet maksanut vuonna 2018 SUKOLin opiskelijajäsenmaksun, pääset koulutuspäivään 20 eurolla. Hintaan sisältyy koulutus, aamukahvi, lounas ja kahvit iltapäivällä. Ilmoittautumiset osoitteessa goo.gl/Uw3oY1 viimeistään 31.8.2018. Muistathan ilmoittaa mahdolliset erikoisruokavaliosi ja mihin työpajoihin (1. ja 2.) osallistut iltapäivällä. Valitse myös yksi varavalinta per työpaja siltä varalta, että jokin ryhmistä ei toteudu. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään myös, miten osallistumismaksusi maksetaan. PKO suosittelee verkkolaskutusta. Jos tämä vaihtoehto on käytettävissä, ota selvää työnantajaltasi verkkolaskutuksessa tarvittavista tiedoista. Voimme myös lähettää laskun sähköpostin liitteenä.


Keskiviikko, Maaliskuu 21, 2018, 08:50

Tervetuloa PKO ry:n kevätkokoukseen!

Aika: keskiviikkona 28.3. klo 18.00

Paikka: Tampereen yhteiskoulun lukio TYK, Hallituskatu 32

 

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä päätetään yhdistyksen sääntöjen muutoksista. 

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen iltapalaa juomineen.

Kokouksen jälkeen Outi Verkama ja Jenni Schorpp esittelevät kielenopiskelun varhentamista Tampereella ja Lempäälässä. Tule kuulemaan ajankohtaisesta teemasta ja jakamaan ajatuksia kollegoiden kanssa.

Tarjoilujen vuoksi toivomme ilmoittautumisia (milla.ojala@iki.fi) 21.3. mennessä.

 


Torstai, Marraskuu 9, 2017, 16:26

- Alakoulun sarjan voittaja, Kissanmaan koulu, Joona Isosaari:

pelilauta, kysymykset ja vastaukset


Torstai, Marraskuu 9, 2017, 15:24

-Yläkoulun sarjan jaettu ensimmäinen sija, Sääksjärven koulu, Anna Immo ja Veera Vittaniemi:

pelilauta

hahmot ja pisteitys

kysymykset


Torstai, Marraskuu 9, 2017, 15:15

-Yläkoulun sarjan jaettu ensimmäinen sija, Tampereen yliopiston normaalikoulun 9.lk 2016-17:

säännöt  pelilaudan alaosa  pelilaudan yläosa 

punainen pohjanmaa sininen Järvi-Suomi    vihreä pääkaupunkiseutuvaaleanpunainen lappi


Torstai, Marraskuu 9, 2017, 15:05

 Ylöjärven lukion vaihto-opiskelijat Alejandra Betancourt, Gretta Hotvet ja Pablo Bara:

Cards against humanity-mukaelma


Torstai, Marraskuu 9, 2017, 14:52

Suomi-Alias, Hatanpään koulun 9.-luokkalaiset


Perjantai, Huhtikuu 28, 2017, 11:20

Elina Paatsilan pitämän luennon materiaali.


(c) 2021, All Rights Reserved
Twitter: @_pkory_
Facebook: Pirkanmaan kieltenopettajat 
Instagram: @pko_ry